VA-day!


Vandaag, 21 mei, is het International Virtual Assistants Day.

 

Wat is een Virtual Assistant (VA)?

 

Een VA ondersteunt ondernemers bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Dit doet zij vaak op afstand vanaf haar eigen werkplek. Een VA is zelf ook ondernemer en weet daarom goed wat er komt kijken bij een eigen bedrijf. Het grote voordeel van een VA is de flexibiliteit, jij bepaalt wanneer jij ondersteuning nodig hebt en wat je uit handen wilt geven. Elke VA heeft haar eigen expertisegebieden, zoals bijvoorbeeld secretariële ondersteuning, online marketing of Social Media beheer. Sommige ondernemers hebben zelfs een team van VA’s om zich heen, elk met haar eigen kwaliteiten.

 

Het vak Virtual Assistant is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waar het al langere tijd zeer bekend is. Ook in Nederland wordt het steeds bekender en vaker ingezet door verschillende ondernemers.

 

Denk je nu; “ja dit heb ik nodig”?

 

Een VA is eigenlijk een flexibele medewerker op afstand die jou kan ontzorgen bij diverse werkzaamheden. Zo creëer jij meer (vrije) tijd, focus op de belangrijkste taken en groei van jouw bedrijf. Denk je nu; “ja dit heb ik nodig”.

Neem dan contact met mij op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. En voor je het weet heb je weer meer rust in je hoofd.
🙋🏼‍♀️