Van prachtige ontwerpen, logo's en meer, die zorgen voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf!

 

Ontdek het zelf en laat mij jouw zakelijke uitdagingen omzetten in kansen voor succes.

Ik help je graag bij de opzet en uitrol.

Wat is branding design?

 

Branding design beschrijft hoe een merk ervoor kiest om zijn merkidentiteit visueel te presenteren aan het publiek. Als we het hebben over branding design, verwijzen we meestal naar de belangrijkste merkelementen zoals het logo, het kleurenschema, de typografie en andere ontwerpcomponenten die een merk onderscheiden van concurrenten en herkenbaar maken voor consumenten.

Naast deze hoofdelementen van merkidentiteit ontwerp, verwijst branding design ook naar hoe een merk ervoor kiest om zich uit te drukken in zowel de fysieke als digitale wereld; of dat nu op sociale media is, in fysieke winkels, of zelfs het interieurontwerp van bedrijfskantoren.

Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om ervoor te zorgen dat hun merkdesign consistent wordt gecommuniceerd over al deze touchpoints. Dit gebeurt vaak met behulp van merkrichtlijnen om het imago van hun merk te versterken in de gedachten van hun publiek, waardoor een blijvende indruk wordt achtergelaten en een emotionele band met het merk wordt opgebouwd.

Waarom is branding design belangrijk?

 

Door een toename van digitale kanalen en doordat steeds meer producten van verschillende merken op elkaar lijken, is branding design een belangrijke onderscheidende factor voor een merk om op te vallen en te resoneren met hun doelgroep.

Het ontwerp van een merk zou idealiter de persoonlijkheid van een merk en zijn waarden moeten weergeven, en het kan een krachtig hulpmiddel zijn om de mening van de consument over jouw merk vorm te geven. Soms kan een gedenkwaardig logo of een pakkend kleurenschema een langere indruk achterlaten op consumenten dan een reclamecampagne met een groot budget. Ik help je graag bij de opzet en uitrol. Je kunt denken aan professionele foto's laten maken, ontwerp van een logo, kleurenpallet, typografie, de algehele branding strategie kijkend naar jouw doelgroep, jouw missie en naar dat wat je wenst uit te stralen naar buiten. Tevens kan ik je helpen bij het klaarzetten van visual templates voor de diverse doeleinden als mail handtekening, Visuals voor jouw content kalender, nieuwsbrieven, brochures, visitekaartjes en veel meer.