Top 10 Social Media Lijst 2021

 

Anno 2021 zijn er vele social media sites te vinden, zo is er voor iedere interesse wel een social media platform dat daarbij past. Zo zijn er platform voor liefhebbers van Britse korthaar katten tot aan Facebook groepen voor specifieke tweedehands goederen. De grote social media platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram ken je, maar er zijn ook veel minder bekende platforms en snel groeiende apps zoals TikTok en Clubhouse die interessant voor je kunnen zijn.

  1. WhatsApp: 10,9 miljoen gebruikers
  2. Facebook: 10,1 miljoen gebruikers
  3. YouTube: 8,8 miljoen gebruikers
  4. Instagram: 4,9 miljoen gebruikers
  5. TikTok: 4,8 miljoen gebruikers
  6. LinkedIn: 4,6 miljoen gebruikers
  7. Pinterest: 3,3 miljoen gebruikers
  8. Twitter: 2,7 miljoen gebruikers
  9. Snapchat: 2,2 miljoen gebruikers
  10. Tumbler: 0,2 miljoen gebruikers

Wat is de Social Media betekenis eigenlijk?

Social media is een verzamelterm voor alle online platformen met een sociaal karakter (vandaar sociale media). Deze platformen kenmerken zich door een minimale (of geen) tussenkomst van professionele redacties. De inhoud op social media is daarom vaak user genereerde content, waarbij gebruikers ook de interactie en dialoog via sociale media aangaan. Nederlanders zitten volgens de NOS gemiddeld 1,5 uur per dag op sociale media.

TikTok & Instagram groeien in 2021

De populariteit van social media is wel iets afgenomen in 2020. In 2021 zullen vooral Instagram en Tiktok hun aantal actieve gebruikers stijgen. Zoals altijd zijn deze relatief nieuwe platformen vooral bij Nederlandse jongeren populair, al beginnen ook de oudere generaties deze platforms steeds vaker te bezoeken. En zoals ’t altijd gaat: wanneer ouders actief worden op Instagram of TikTok, zullen de kinderen weer naar het volgende platform gaan.

 

Wil je TikTok & Instagram inzetten voor jouw bedrijf of product?

Omdat de populariteit vooral Instagram en Tiktok stijgt is het goed je hierin te verdiepen. Wil je meer te weten komen hoe je deze platformen kan inzetten voor je bedrijf of wil je dit graag uitbesteden? Neem vooral vrijblijvend contact op met Virtual-Manager.